Οργάνωση του Γάμου: Η Τούρτα


Κάντε την επιλογή της γαμήλιας τούρτας ένα από τα highlights της οργάνωσης του γάμου σας. Ρίξτε μια ματιά στα σχέδια, μιλήστε για γεύσεις και απολαύστε την -πολύ σημαντική- διαδικασία της δοκιμής της τούρτας, πριν κάνετε την παραγγελία σας. Αν όλα μοιάζουν πολύ νόστιμα για να είναι αληθινά, μην ανησυχείτε. Κρύβονται και άλλα πράγματα στην επιλογή της γαμήλιας τούρτας, αλλά εμείς θα σας δώσουμε όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεστε και έπειτα θα μπορείτε να βρείτε τη «μία» σε χρόνο ντετέ!

Τα Επίπεδα της Ευτυχίας

Μία παραδοσιακή γαμήλια τούρτα έχει συνήθως τρία επίπεδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε δύο, τέσσερα, πέντε ή μόνο ένα και καλό. Τα επίπεδα πρέπει να αντανακλούν τον αριθμό των καλεσμένων που θα φάνε τούρτα, καθώς και την προσωπική προτίμηση. Αυτό είναι ένα από τα έξοδα που συνδέεται με τη μεγάλη λίστα καλεσμένων και συχνά τα ζευγάρια το παραβλέπουν. Και μάλιστα πολύ εύκολα. Να έχετε λοιπόν στο μυαλό σας ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα μόνο για τη μίσθωση του χώρου της δεξίωσης, αλλά και για το γεύμα, τις μεγαλύτερες τούρτες και τα παραπάνω ποτά.

 

Γαμήλια τούρτα με τρία επίπεδα.

 

Αν ο προϋπολογισμός για τον γάμο σας δεν αντέχει τον αριθμό των επιπέδων που θα θέλατε να έχει η γαμήλια τούρτα σας, δεν χάθηκαν όλα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα «ψεύτικο» επίπεδο στο κάτω μέρος, έτσι ώστε η τούρτα σας να έχει την εμφάνιση που θα θέλατε και ταυτόχρονα να είναι πολύ πιο οικονομική.

Μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται όλα τα επίπεδα να είναι στρώσεις τούρτας όπως τις γνωρίζετε. Ένα επίπεδο στην κορυφή με έναν πύργο από cupcakes ή μακαρόν θα δουλέψει εξίσου καλά. Μπορείτε επίσης να στοιβάξετε μοντέρνα ντόνατς για να δημιουργήσετε τη γαμήλια τούρτα σας! Το είχατε σκεφτεί;

 

Γαμήλια τούρτα με ντόνατς.

 

Ποια Είναι η Γεύση σας;

Η τούρτα γάμου με φρουτένιες γεύσεις είναι γενικά μια κλασική επιλογή, αλλά πιθανότατα δεν είναι η αγαπημένη γεύση κανενός. Αφού επιλέξετε τον κατασκευαστή της τούρτα σας, ζητήστε να κλείσετε ένα ραντεβού για δοκιμές, έτσι ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε τις διαφορετικές γεύσεις που προσφέρονται. Επιλέξτε μία για να τη χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρη την τούρτα, ή κάντε κάτι διαφορετικό σε κάθε επίπεδο: η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας. Εμείς θα προτείναμε να σκεφτείτε πρώτα τι αρέσει σε εσάς και έπειτα τι μπορεί να ικανοποιήσει και τους καλεσμένους σας. Δεν θέλετε να πάει χαμένη η τούρτα του γάμου σας!

 

 

Γαμήλια τούρτα με σοκολάτα.

 

Το Αλμυρό Είναι το Νέο Γλυκό

Αν δεν είστε γενικά λάτρεις του γλυκού, μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν και αυτά τα ζευγάρια και φυσικά μπορούν και πάλι να έχουν μία γαμήλια τούρτα τριών επιπέδων. Σκεφτείτε εξαίσια ορεκτικά, όπως είναι το τυρί και οι πίτες για τη γαμήλια τούρτα σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε -αλλά και θα εκπλήξετε- τους καλεσμένους σας. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να βελτιώσετε αυτή την αλμυρή εκδοχή της γαμήλιας τούρτας, χρησιμοποιώντας σταφύλια, crackers και chutneys. Γιατί όχι;

 

Αλμυρή γαμήλια τούρτα.

 

Ποιο είδος γαμήλιας τούρτας δελεάζει τα δικά σας γούστα;

by Βάσια Καττή