6 Ιδέες για έναν κλασικό χριστουγεννιάτικο γάμο που θα βάλουν τους καλεσμένους σας σε εορταστικό mood


Πλησιάζει η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου -ό,τι πρέπει για έναν χριστουγεννιάτικο γάμο! Αν αγαπάτε πολύ τις γιορτές -όπως εμείς, ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν κλασικό γάμο με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αν η ημερομηνία της μεγάλης μέρας είναι μέσα στην περίοδο των γιορτών. Ένας γάμος τον Δεκέμβρη μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία να γιορτάσετε διπλά. Πώς, όμως, θα οργανώσετε έναν γάμο με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς το αποτέλεσμα να είναι... κακόγουστο?

Για καλή σας τύχη, ετοιμάσαμε ένα άρθρο που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, με σικ -και ταυτόχρονα εορταστικές- ιδέες που σίγουρα θα βάλουν εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας στο κλίμα των Χριστουγέννων. Ο νούμερο ένα κανόνας μας για τους γάμους της εορταστικής περιόδου? Μην το παρακάνετε! Δεν χρειάζεται να γεμίσετε τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης με ψεύτικο χιόνι, αγιοβασιλιάτικες κάλτσες και κόκκινο-πράσινο παντού. Οργανώστε έναν σικ γάμο με μια μικρή δόση μαγείας, μια διακριτική χριστουγεννιάτικη νότα. 

 

Για να σας εμπνεύσουμε, δημιουργήσαμε μια λίστα με 6 ιδέες για έναν χριστουγεννιάτικο γάμο που είναι δημιουργικές, κατάλληλες για την εποχή και 100% αριστοκρατικές.

 

#1: Διακοσμήστε αναλόγως τα γαμήλια προσκλητήρια

Διακοσμήστε αναλόγως τα γαμήλια προσκλητήρια

Τα γαμήλια προσκλητήρια προετοιμάζουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο πλευρό σας τη μεγάλη μέρα για το θέμα του γάμου, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν και μια θέση στο άλμπουμ του γάμου. Μπορείτε, λοιπόν, να δώσετε πρώτα απ όλα μια χριστουγεννιάτικη νότα στα προσκλητήρια, διακοσμώντας τα με κορδέλες και πρασινάδα. Μπορείτε να βάλετε ακόμα και κάποιο στολίδι στον φάκελο.

 

#2: Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας

 Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας

Για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σε έναν γάμο τον Δεκέμβρη, μπορείτε να τους δώσετε μία τσάντα καλωσορίσματος. Τοποθετήστε μέσα στην τσάντα κάποιο σνακ, μίνι σαμπάνιες, γάντια για το κρύο και ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Προσπαθήστε να επιλέξετε μία τσάντα που θα ταιριάζει χρωματικά με την υπόλοιπη διακόσμηση της μεγάλης μέρας.

 

#3: Δημιουργήστε ένα μαγικό σκηνικό

Δημιουργήστε ένα μαγικό σκηνικό

Η πρασινάδα, φυσικά, είναι μία κλασική επιλογή για έναν χριστουγεννιάτικο γάμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η διακόσμησή σας να είναι αναμενόμενη. Εδώ, μας αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι γιρλάντες για να διακοσμήσουν τη σκηνή, τους πολυελαίους και την πισίνα. Προσέξατε τις κόκκινες πινελιές? Αν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι πιο διακριτικό, μπορείτε να τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μόνο λίγα κόκκινα μούρα.

 

#4: Σερβίρετε εορταστικά cocktails

 Σερβίρετε εορταστικά cocktails

Ενσωματώστε γεύσεις όπως eggnog, μέντα και cranberry στο φαγητό και τα cocktails σας, για έναν όμορφο και διακριτικό τρόπο να βάλετε μία χριστουγεννιάτικη νότα στο μενού της μεγάλης μέρας. 

 

#5: Μια διαφορετική εορταστική παλέτα

 Μια διαφορετική εορταστική παλέτα

Το έχουμε ήδη αναφέρει, αλλά είναι σημαντικό να το επαναλάβουμε: δεν χρειάζεται κάθε γάμος την περίοδο των γιορτών να είναι από άκρη σε άκρη κοκκινοπράσινος! Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας εορταστικό χρώμα (στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε το πράσινο) και αναβαθμίστε το με μεταλλικές και ουδέτερες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο κομψό και αριστοκρατικό.

 

#6: Κρεμάστε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Κρεμάστε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Και φυσικά δεν εννοούμε τα πολύχρωμα! Δεν υπάρχει κάτι χριστουγεννιάτικο που να ταιριάζει περισσότερο στη διακόσμηση της μεγάλης μέρας. Τα λαμπάκια κατά μήκος του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης θα δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα μαγική. Η αλλαγή που θα κάνουν στον χώρο είναι απίστευτη, ενώ και το κόστος τους είναι πολύ μικρό. Ρομαντική ατμόσφαιρα, χωρίς πολλά έξοδα!

by Βάσια Καττή