Πώς να δημιουργήσετε ένα γαμήλιο μενού που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας


Μπριζόλα, κοτόπουλο ή ψάρι? Χμμ, τι θα λέγατε να ξεφύγετε λίγο από τα πολύ κλασικά πιάτα? Τα μοντέρνα ζευγάρια του σήμερα, έχουν πολύ περισσότερες απαιτήσεις για το μενού της γαμήλιας δεξίωσης από ό,τι τα παραδοσιακά ζευγάρια του χτες. Στη συνέχεια, θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για να κάνετε πιο εντυπωσιακό το μενού σας και να ξεχωρίσετε ακόμη και σε αυτό το κομμάτι του γάμου σας.

 

#1: Βρείτε ένα catering που κάνει πραγματικότητα τα ονειρικά πιάτα του Pinterest

Θα πρέπει να ψάξετε πολύ για να βρείτε το τέλειο catering, δεν είναι απλή υπόθεση. Και αυτό θα πρέπει να το κάνετε πριν κλείσετε το χώρο της δεξίωσης, καθώς δεν θέλετε να «ξεμείνετε» αν το catering που πάντα θέλατε δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία! Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεργαστείτε με κάποιον που μπορεί να ενσωματώσει τα αγαπημένα πιάτα που βρίσκετε στο Instagram ή στο Pinterest στο μενού σας. Όλα γίνονται, αρκεί να βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους για τη μεγάλη μέρα.

 

#2: Εμπνευστείτε από τα πάντα

Σκεφτείτε πώς διασκεδάζετε με τον σύντροφό σας, που γνωριστήκατε ή ποιο ήταν το αγαπημένο σας ταξίδι. Έτσι, σε συνεργασία με το catering, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μενού που σας αντιπροσωπεύει πραγματικά και δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με τα κλασικά μενού που βλέπετε σε όλους -μα όλους- τους γάμους. Με τη σωστή ιδέα, θα νιώσετε άνετα στον γάμο σας, ενώ η ιστορία πίσω από το μενού σίγουρα θα αρέσει στην οικογένεια και τους φίλους σας. Αν, για παράδειγμα, το τελευταίο σας ταξίδι ήταν στη Ρώμη, μπορείτε να έχετε σαν ορεκτικό μικρές ατομικές πίτσες, κυρίως πιάτο σπαγγέτι με κάποιο κρεατικό και τέλος, να σερβίρετε τιραμισού για να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας.

 

#3: Πάρτε ρίσκα χωρίς να φοβάστε

Ναι, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πάρετε μία τολμηρή απόφαση σε σχέση με το μενού της γαμήλιας δεξίωσης, καθώς θέλετε να ικανοποιήσετε όλους τους καλεσμένους σας και ίσως πιστεύετε ότι είναι πιο safe να διαλέξετε κάτι παραδοσιακό. Από την άλλη, αυτή είναι η μέρα του γάμου σας και οι πρωτότυπες ιδέες είναι αυτές που θα την κάνουν αξέχαστη! Μπορείτε, για παράδειγμα, αντί να σερβίρετε φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι, να σερβίρετε γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά. Αν πιστεύετε ότι οι καλεσμένοι σας δεν θα το εκτιμήσουν, επιλέξτε κάτι λιγότερο τολμηρό. Και πάλι μπορείτε να ξεχωρίσετε.

 

#4: Να θυμάστε ότι η εμφάνιση είναι (σχεδόν) τα πάντα

Και στο φαγητό, η εμφάνιση είναι το παν. Στο κάτω κάτω, θέλετε το φαγητό σας να κάνει μία καλή πρώτη εντύπωση, σωστά? Φροντίστε, λοιπόν, το μενού σας να είναι τόσο όμορφο, όσο και νόστιμο.

 

#5: Αφήστε τους επαγγελματίες να δημιουργήσουν

Μερικές φορές, είναι καλύτερο να εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες. Ζητήστε από το catering κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για το μενού, όταν θα πάτε για δοκιμή. Καλό είναι, φυσικά, να έχετε κι εσείς έτοιμες κάποιες ιδέες που σας ενδιαφέρουν και, στη συνέχεια, να αφήσετε τους ειδικούς να κάνουν τα... μαγικά τους!

 

by Βάσια Καττή