Εμπνευστείτε από το Halloween για τη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης


Δώστε μία... Halloween πινελιά στη δεξίωση του γάμου σας με μία ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, με πορτοκαλί, κόκκινο και μαύρο και προσθέστε λεπτομέρειες στη γαμήλια δεξίωση γεμάτες κομψότητα και δράμα. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε τοποθετώντας παντού φαναράκια του Halloween και νεκροκεφαλές. Ολοκληρώστε τη θεματική διακόσμηση με παιχνιδιάρικες πινελιές. Το αποτέλεσμα θα είναι μία εντυπωσιακή, φθινοπωρινή γαμήλια δεξίωση με κάποια στοιχεία που θυμίζουν ελαφρώς το Halloween.

Ακολουθούν οι αγαπημένες μας ιδέες για ένα δραματικό, αλλά ταυτόχρονα σικ αποτέλεσμα!

 

#1: Στολίστε τα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης με μία πλούσια χρωματική παλέτα

Στολίστε τα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης με μία πλούσια χρωματική παλέτα

Μπορείτε να δώσετε μία δραματική νότα στη διακόσμηση των τραπεζιών της γαμήλιας δεξίωσης χωρίς να δείτε τα έξοδά σας να φουσκώνουν επικίνδυνα, χρησιμοποιώντας μία πλούσια χρωματική παλέτα! Επιλέξτε εντυπωσιακά centerpieces με εποχιακά λουλούδια όπως είναι οι τουλίπες, τα τριαντάφυλλα, οι ορτανσίες, οι νεραγκούλες και οι ορχιδέες. Μία καλή ιδέα είναι να συνδυάσετε χρωματικά ακόμη και κάποια στοιχεία από το μενού σας, όπως για παράδειγμα τη σαλάτα και κάποια ορεκτικά!

 

#2: Οδηγήστε τους καλεσμένους σας στις θέσεις τους με αριθμημένα μπισκοτάκια

Οδηγήστε τους καλεσμένους σας στις θέσεις τους με αριθμημένα μπισκοτάκια

Ζητήστε από τον ζαχαροπλάστη σας να ετοιμάσει μπισκοτάκια, τα οποία θα οδηγήσουν τους συγγενείς και τους φίλους σας στο τραπέζι τους. Πάνω στα μπισκότα θα αναγράφεται το νούμερο του τραπεζιού, ενώ από κάτω θα υπάρχει το όνομα του καλεσμένου. Τα χρώματα στα μπισκότα ταιριάζουν -φυσικά- με την εποχή, αλλά και το θέμα της διακόσμησης, το Halloween!

 

#3: Στολίστε φθινοπωρινά cocktails με έξυπνες πινακίδες

Στολίστε φθινοπωρινά cocktails με έξυπνες πινακίδες

Επιλέξτε διαφορετικά στιλ ποτηριών για να σερβίρετε τα φθινοπωρινά σας cocktails, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο bar. Για ένα πιο fun στοιχείο μπορείτε να στολίσετε το bar με πινακίδες όπως αυτή που βλέπουμε παραπάνω, που λέει «pick your poison» («διάλεξε το δηλητήριό σου») έτσι ώστε να δώσετε μία αστεία δόση Halloween στα ποτά των καλεσμένων σας!

 

#4: Προσθέστε εντυπωσιακές γαρνιτούρες στα ποτά και τα σφηνάκια

Προσθέστε εντυπωσιακές γαρνιτούρες στα ποτά και τα σφηνάκια

Προσθέστε εντυπωσιακές γαρνιτούρες στα ποτά και τα σφηνάκια

Μην αγνοείτε τη χρωματική σας παλέτα ούτε καν στο bar με τα ποτά της γαμήλιας δεξίωσης! Φρουτένιες γαρνιτούρες πάνω σε σκουρόχρωμα σφηνάκια και cocktails δίνουν ζωντάνια σε μία κατά τα άλλα μουντή φθινοπωρινή χρωματική παλέτα. Για μία έξτρα πινελιά Halloween χρησιμοποιήστε καλαμάκια με πινακίδες σε σχήμα κολοκύθας.

 

#5: Προσθέστε ιδιαίτερα μοτίβα στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης

Προσθέστε ιδιαίτερα μοτίβα στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης

Προσθέστε ιδιαίτερα μοτίβα στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης

Μπερδέψτε ιδιαίτερα μοτίβα στα τραπέζια της γαμήλια δεξίωσης. Συνδυάστε τα χρωματικά με τα τραπεζομάντιλα που έχετε επιλέξει, αλλά και με τα λουλούδια ή τα υπόλοιπα διακοσμητικά του τραπεζιού. Το αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

 

#6: Δώστε ρομαντική διάθεση σε μία πορτοκαλί γαμήλια τούρτα με εντυπωσιακά βολάν

Δώστε ρομαντική διάθεση σε μία πορτοκαλί γαμήλια τούρτα με εντυπωσιακά βολάν

Αν λάβουμε υπόψιν μας το θέμα, λογικό είναι να επιλέξετε μία γαμήλια τούρτα σε πορτοκαλί αποχρώσεις. Για να προσθέσετε μία ρομαντική αλλά και συγχρόνως δραματική διάθεση, στολίστε την τούρτα με εντυπωσιακά βολάν, ενώ μπορείτε και να διακοσμήσετε το τραπέζι με πολλά κεράκια, ιδανικά για διακόσμηση με θέμα το Halloween.

 

Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας? 

 

by Βάσια Καττή