Για μία αξέχαστη γαμήλια δεξίωση


Η γαμήλια τελετή τελείωσε. Και τώρα; Σειρά έχει η διασκέδαση, το φαγητό και ο χορός! Θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα, το ύφος και το κόστος που θέλετε να διαθέσετε στη γαμήλια δεξίωσή σας. Κρατήστε τους καλεσμένους σας ευχαριστημένους και περάστε αξέχαστες στιγμές μέχρι το πρωί! Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

To Begin With

Καλό είναι, πριν βρείτε ένα όμορφο κτήμα με ονειρική πισίνα να σκεφτείτε το θέμα του γάμου σας, τη λίστα των καλεσμένων σας, τι είδους στολισμό ονειρεύεστε… Τα πάντα ξεκινούν από τον τύπο του γάμου σας. Πάντως -για να μην αγχώνεστε- οι περισσότεροι χώροι για γαμήλιες δεξιώσεις προσφέρουν πακέτα γάμου στο ζευγάρι που περιέχουν συνήθως το στολισμό, το προσωπικό, μια τεράστια ποικιλία από μενού, το πάρκινγκ, τη γαμήλια τούρτα και πολλά άλλα.

Extra tip:

Κλείστε τον χώρο της δεξίωσης τουλάχιστον 6 μήνες πριν. Η ιδανική αίθουσα ή ένα πανέμορφο κτήμα μπορεί να είναι πιο περιζήτητα από ό,τι νομίζετε! (Ας έχετε το κεφάλι σας ήσυχο).

 

Δεξίωση γάμου σε κτήμα.

 

Let The Music Play

Εσείς θα επιλέξετε dj ή ζωντανή μουσική; Η επιλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η μουσική της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς μπορεί να αποθεώσει ή να καταστρέψει τη δεξίωση του γάμου σας. Κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του προτιμήσεις, παρ όλα αυτά οι περισσότεροι σήμερα προτιμούν την επιλογή του dj, αφού έτσι μπορούν να εγγυηθούν ότι θα υπάρχει ποικιλία και αν μη τι άλλο όλοι θα ακούσουν κάτι που τους αρέσει. Έστω και για λίγο.

Extra tip:

Δώστε στον dj μία λίστα με τα τραγούδια που ΔΕΝ θέλετε να ακούσετε την ημέρα του γάμου σας. Στα αυστηρώς ακατάλληλα ανήκουν τα τραγούδια με… «πεθαμενατζίδικο» θέμα (για παράδειγμα "Το μερτικό μου απ' τη χαρά"). No, no, no!

 

Dj ή ζωντανή μουσική

 

What About The Food?

Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε το μενού της γαμήλιας δεξίωσης πρώτα σύμφωνα με τα δικά σας γούστα. Και μετά σύμφωνα με τα γούστα των περισσότερων. Προσφέρετε ποικιλία αλλά μην το παρακάνετε με το κόστος. Φροντίστε το φαγητό να είναι ποιοτικό, και φυσικά μην παραλείψετε τη δοκιμή του μενού πριν την τελική απόφαση.

Extra tip:

Μια εναλλακτική επιλογή με ένα χορτοφαγικό πιάτο για παράδειγμα, θα σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.

 

Φαγητό γαμήλιας δεξίωσης.

 

Money Makes The World Go Round

Πριν ξεκινήσετε να οργανώνετε τη γαμήλια δεξίωση, δείτε το budget του γάμου σας. Το κόστος για μία δεξίωση γάμου ποικίλλει ανάλογα με: -τον αριθμό των καλεσμένων -το μενού -τον χώρο -την ημέρα Οι καλοκαιρινές/φθινοπωρινές δεξιώσεις γάμου, όπως και αυτές που γίνονται Σαββατοκύριακο είναι σαφώς ακριβότερες. Για κάτι πιο οικονομικό πείτε ναι σε ένα τραπέζι γάμου που θα γίνει καθημερινή ή -γιατί όχι- κάντε ένα «χουχουλέ», ζεστό τραπέζι γάμου τον χειμώνα.

Extra tip:

Για ένα πιο οικονομικό τραπέζι γάμου προτιμήστε ένα στέκι με ανοιχτό χώρο καθώς εκεί, θα μπορέσετε πραγματικά να γλεντήσετε. Μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξτε μια ταβέρνα ή ένα πιο οικονομικό εστιατόριο, με live μουσική και σπιτικά μεζεδάκια.

 

Ζευγάρι στη δεξίωση του γάμου.

Δεξίωση σε ένα ατμοσφαιρικό κτήμα, διασκέδαση σε ένα ξενοδοχείο ή πάρτυ σε μια αίθουσα εκδηλώσεων με θέα την Αθήνα. Οι επιλογές είναι πολλές, αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσετε είναι να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. 

by Βάσια Καττή