Αποξηραμένα λουλούδια για μια ιδιαίτερη διακόσμηση στο γαμήλιο τραπέζι


Ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη για τα αποξηραμένα λουλούδια. Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύατε μέχρι τώρα, μπορούν να δείχνουν ευχάριστα και, ναι, φρέσκα, όταν χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση. Επίσης είναι πολύ πρακτικά, ενώ μπορείτε πολύ εύκολα με αυτά να εμπλουτίσετε τη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης, αντί να έχετε απλά και μόνο φρέσκα άνθη. Για να πετύχετε ένα κομψό look, επιλέξτε έναν τύπο λουλουδιού ανά βάζο και αφαιρέστε τα χαλασμένα φύλλα.

 

Από εκεί και πέρα, πειραματιστείτε! Ένα μεγάλο κομμάτι, όπως ένα φύλλο φοίνικα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του, ενώ μικρότερα άνθη φαίνονται πιο περίτεχνα όταν είναι πολλά μαζί. Με τα αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά μέσα στο χώρο της δεξίωσής σας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε βάζα, μπολ αλλά και σε μια διακοσμητική πιατέλα με ένα κερί στη μέση.  

 

Αποξηραμένα φύλλα στα πιάτα των καλεσμένων

Αποξηραμένα φύλλα στα πιάτα των καλεσμένων

Πάρτε μερικά όμορφα φύλλα, βάψτε τα και γράψτε πάνω στο καθένα το όνομα του κάθε καλεσμένου σας. Βάλτε τα μπροστά στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας. Έτσι ο καθένας θα ξέρει που να καθίσει ενώ τα φύλλα θα δώσουν ιδιαίτερα ξεχωριστή πινελιά στη διακόσμηση του τραπεζιού σας. 

 

Διακόσμηση χώρου με αποξηραμένα λουλούδια

Διακόσμηση χώρου με αποξηραμένα λουλούδια

Διασπάστε την ανθοδέσμη σας σε 4-5 μικρότερες ανθοδέσμες που θα αποτελούνται από 1 ή 2 λουλούδια και βάλτε το κάθε λουλούδι ξεχωριστά σε ένα βάζο. Διακοσμήστε με αυτά τα βάζα διάφορες γωνίες του χώρου που χρειάζονται λίγο χρώμα ή βάλτε τα βάζα όλα μαζί πάνω σε ένα τραπέζι. 

 

Δείτε στη συνέχεια διάφορα αποξηραμένα λουλούδια και κλαδιά και πάρτε ιδέες για τη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης. 

 

Σιτάρι

Σιτάρι

Προτού η σκέψη σας ταξιδέψει μακριά, σε κάποιο αγρόκτημα, δώστε του μια ευκαιρία. Αν και αυτό το αποξηραμένο φυτό είναι πιο ρουστίκ και ταιριάζει περισσότερο σε κρύο καιρό σε σχέση με τα άλλα, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το σιτάρι στη διακόσμηση του γάμου σας. Μαζέψτε μερικά σε ένα βάζο για μια ρουστίκ διάθεση στο τραπέζι σας, ή προσθέστε κλαδάκια όπου έχετε χρησιμοποιήσει λουλούδια στη διακόσμηση της δεξίωσης. Η ποικιλία στον χώρο θα κάνει το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πλούσιο.

 

Ξηροί λοβοί παπαρουνόσπορου

Ξηροί λοβοί παπαρουνόσπορου

Για ακόμη μία φορά, οι επιλογές στο πώς μπορείτε να τους συμπεριλάβετε στη μεγάλη σας μέρα είναι απεριόριστες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πανέμορφα στη διακόσμηση του τραπεζιού, στην ανθοδέσμη της νύφης, ακόμη και στη μπουτονιέρα του γαμπρού. 

 

Φύλλα φοίνικα

Φύλλα φοίνικα

Λοιπόν, τα αποξηραμένα φύλλα φοίνικα φωνάζουν καλοκαίρι/παραλία/νησί! Βάλτε μερικά σε ένα ψηλό βάζο στη μέση του γαμήλιου τραπεζιού για να δώσετε την αίσθηση ενός φοίνικα ή απλώστε μερικά φύλλα κατά μήκος του τραπεζιού και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Τα αποξηραμένα φύλλα φοίνικα είναι ιδανικά για τη διακόσμηση της δεξίωσης ενός καλοκαιρινού γάμου.

 

Βαμβάκι

Βαμβάκι

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το βαμβάκι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές όσον αφορά τη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης. Οι δεσμίδες βαμβακιού δίνουν μία ρουστίκ αίσθηση στον χώρο. Είναι μία ιδανική επιλογή για έναν χειμερινό γάμο και συνδυάζεται υπέροχα με πρασινάδες και μεταλλικές λεπτομέρειες. 

 

by Βάσια Καττή