5+1 Έξυπνες ιδέες για να μειώσετε το κόστος της γαμήλιας τούρτας


Θέλετε μία υπέροχη γαμήλια τούρτα, αλλά ανησυχείτε μήπως ο προϋπολογισμός σας βγει εκτός ορίων? Σίγουρα, η τούρτα είναι ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία της γαμήλιας δεξίωσης, αφού πέρα από το ότι θα είναι το γλυκό που θα μοιράσετε στους καλεσμένους σας, είναι και ένα από τα κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου και ίσως το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι σας όταν φτάνουν στο χώρο της δεξίωσης! Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω έξυπνα tips για να δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος της γαμήλιας τούρτας.

#1: Μην υπερ-εκτιμάτε

Θέλετε να υπολογίσετε πόσα στόματα μπορεί να ταΐσει η τούρτα σας σωστά, ώστε να μην πληρώσετε παραπάνω χωρίς ουσιαστικά να χρειάζεται. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, γι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει το διάγραμμα που ακολουθεί.

Βοηθητικό διάγραμμα για τη γαμήλια τούρτα.

 

#2: Η μοντέρνα εκδοχή της γαμήλιας τούρτας

Αν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε στη δεξίωσή σας μία παραδοσιακή γαμήλια τούρτα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό γλυκό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα σας βγει και πιο οικονομικό. Τι θα λέγατε για μία στοίβα από cupcakes, ντόνατς ή macarons? Έτσι, θα αποφύγετε και το κόστος της κοπής της τούρτας. Οι επιλογές που έχετε είναι απεριόριστες και μπορείτε να επιλέξετε κάτι πανέμορφο και ανάλογο με το budget σας.

Cupcakes αντί για γαμήλια τούρτα.

 

#3: Διακοσμητικά λουλούδια

Αντί να παραγγείλετε ειδικά ζαχαρωτά διακοσμητικά για τη γαμήλια τούρτα σας, μπορείτε να τη διακοσμήσετε με πιο οικονομικό τρόπο, χρησιμοποιώντας λουλούδια. Δεν χρειάζεται καν να το κάνει ο ζαχαροπλάστης σας αυτό. Εσείς θα παραγγείλετε την τούρτα και μαζί με τα άνθη που θα χρησιμοποιήσετε στον στολισμό του χώρου, θα παραγγείλετε και τα άνθη για τον στολισμό της τούρτας. Τα φρέσκα λουλούδια θα δώσουν ρουστίκ εμφάνιση στο γλυκό σας και το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό και καλαίσθητο.

 

Γαμήλια τούρτα διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια.

 

#4: Το topper

Όπως ακριβώς και με τα διακοσμητικά της γαμήλιας τούρτας, έτσι και με το topper, υπάρχουν αρκετές οικονομικές επιλογές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Αυτό που θα σας προτείνουμε εμείς είναι να χρησιμοποιήσετε λουλούδια ή φρούτα. Φρέσκα ή ψεύτικα, ό,τι προτιμάτε. Και τα δύο αποτελούν όμορφες επιλογές για topper της γαμήλιας τούρτας, προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια στο γλυκό σας.

Γαμήλια τούρτα με φρέσκα φρούτα για topper.

 

#5: Τα ψεύτικα στρώματα

Εάν θέλετε να έχετε μια εντυπωσιακή κλιμακωτή τούρτα με πολλά στρώματα αλλά δεν θέλετε να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να ζητήσετε από το ζαχαροπλαστείο σας να κάνει ψεύτικα στρώματα πάνω ή και κάτω από την τούρτα (συνήθως από φελιζόλ) τα οποία θα μοιάζουν με πραγματικά. Έτσι, γλιτώνετε χρήματα, ενώ παράλληλα έχετε και την εντυπωσιακή τούρτα που πάντα θέλατε!

Γαμήλια τούρτα με ψεύτικα στρώματα.

 

#6: Ένα και καλό επίπεδο

Αν και μία παραδοσιακή γαμήλια τούρτα έχει συνήθως τρία επίπεδα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε μία τούρτα με ένα και καλό επίπεδο. Περισσότερα επίπεδα σημαίνουν και περισσότερα έξοδα και αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε. Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολύ εντυπωσιακές γαμήλιες τούρτες με μόνο ένα επίπεδο. Στολίστε την με λουλούδια και διαλέξτε ένα ιδιαίτερο topper.

Γαμήλια τούρτα με ένα επίπεδο.

 

by Βάσια Καττή