Γαμήλια Δεξίωση: 4+2 tricks για να γλιτώσετε χρήματα


Παρ όλο που στις μέρες μας η οικονομία της Ελλάδας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έτσι οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν πολύ μεγάλες δεξιώσεις γάμου λόγω οικονομικής στενότητας, εντούτοις ο θεσμός δεν έχει εκλείψει. Δεν χρειάζεται όμως να αδειάσετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για να κάνετε τη δεξίωση των ονείρων σας πραγματικότητα! Υπάρχουν τρόποι να κάνετε κάτι που πραγματικά αγαπάτε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και εδώ, θα βρείτε μερικά χρήσιμα tricks για να το καταφέρετε! Συνεχίστε την ανάγνωση...

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, προκειμένου να μην κάνετε έκπτωση στο όνειρό σας και ταυτόχρονα να έχετε μία εκπληκτική γαμήλια δεξίωση?

 

#1: Παντρευτείτε Παρασκευή ή Κυριακή

Είτε διαλέξετε μία λιγότερο δημοφιλή μέρα για να παντρευτείτε -ουσιαστικά οποιαδήποτε μέρα εκτός από Σάββατο- ή μια λιγότερο δημοφιλή εποχή του χρόνου (γενικά αργά το φθινόπωρο με χειμώνα) πιθανότατα θα είστε σε θέση να βρείτε τον τέλειο χώρο για τη γαμήλια δεξίωση και σε προνομιακή τιμή.

 

#2: Μειώστε τη λίστα των καλεσμένων σας

Αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο όταν δείτε ότι τα έξοδα έχουν ξεφύγει, θα καταλάβετε ότι ίσως και να αξίζει τον κόπο. Θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα, τόσο από το φαγητό, όσο και από τις προσκλήσεις και τον χώρο. Ο μικρότερος χώρος σημαίνει αυτόματα λιγότερα έξοδα στην διακόσμηση, αλλά και χαμηλότερη ενοικίαση.

 

#3: Ξεχάστε τον μπουφέ

Η ιδέα του δείπνου μπορεί αρχικά να φαίνεται πιο επίσημη και ακριβή, ωστόσο αν επιλέξετε μπουφέ για τη γαμήλια δεξίωση και σερβιτόρους που περνάνε με καναπεδάκια και μεζέδες, αυτό σημαίνει ότι οι καλεσμένοι μπορούν στην ουσία να φάνε όσο θέλουν και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι το catering θα πρέπει να έχει μεγάλη ποσότητα φαγητών έτοιμη, για κάθε ενδεχόμενο. Με ένα δείπνο, θα γλιτώσετε χρήματα όχι μόνο λόγω ποσότητας, αλλά και λόγω του ότι θα χρειαστείτε πολύ λιγότερους σερβιτόρους.

 

#4: Περιορίστε τα ποτά

Προσφέρετε στους καλεσμένους σας μπύρα, κρασί και ένα ξεχωριστό κοκτέιλ. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να χρυσοπληρώσετε όλα τα μπουκάλια που μπορεί να χρειαστεί να ανοιχτούν -αν ο καθένας θέλει διαφορετικό ποτό- και οι καλεσμένοι σας θα έχουν μία αρκετά καλή ποικιλία για να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο.

 

#5: Επιλέξτε παραδοσιακά φαγητά

Τα κλασικά πιάτα (μακαρόνια, κοτόπουλο, μπριζόλα κτλ.) θα αρέσουν χωρίς αμφιβολία στους περισσότερους από τους καλεσμένους σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε υπερπροσπάθεια στην επιλογή του φαγητού και να επιλέξετε γκουρμέ πιάτα. Απλά σκεφτείτε σε πόσους αρέσουν τα παραδοσιακά φαγητά και πόσοι είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν αστακό και χαβιάρι. Πράγματι, είναι υπέροχες επιλογές, αλλά δεν είναι για όλους! Πώς πιστεύετε ότι θα φαινόταν στη γιαγιά σας?

 

#6: Σκεφτείτε εποχιακά

Τα φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής κοστίζουν περισσότερο και δεν είναι και τόσο νόστιμα. Αν, λοιπόν, παντρεύεστε Ιούλιο, μία δροσερή τούρτα με φράουλες είναι ιδανική επιλογή, ενώ, αν κάνετε έναν φθινοπωρινό γάμο, μπορείτε να επιλέξετε μήλα και πορτοκάλια για να δροσίσετε τη γαμήλια τούρτα σας.

 

by Βάσια Καττή