Διακόσμηση Γαμήλιας Δεξίωσης: 10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν διαλέξετε θέμα


Ακόμη και αν δεν θέλετε έναν θεματικό γάμο με την παραδοσιακή του έννοια, θα δείτε πως είναι αρκετά βοηθητικό το να έχετε ένα θέμα, καθώς θα γίνει ο μπούσουλας που χρειάζεστε στη διακόσμηση της δεξίωσής σας. Οι επιλογές στη διακόσμηση είναι απεριόριστες και με αυτό τον τρόπο θα αποκλείσετε γρήγορα όλα αυτά που, στην πραγματικότητα, δεν σας ενδιαφέρουν και δεν ταιριάζουν στη μεγάλη σας μέρα.

#1: Πού θα γίνει η γαμήλια δεξίωση?

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε την τοποθεσία της γαμήλιας δεξίωσης στο μυαλό σας όταν διαλέγετε το θέμα σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε έναν χώρο και μετά να αρχίσετε να ψάχνετε ένα θέμα που θα σας βοηθήσει στη διακόσμηση. Το θέμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει συνοχή με τον χώρο της δεξίωσης.

 

#2: Ποιοι είμαστε σαν ζευγάρι?

Μία καλή ιδέα είναι να καθίσετε με τον σύντροφό σας και να συζητήσετε ποιοι είστε σαν ζευγάρι. Βρείτε λέξεις ή φράσεις-κλειδιά που θεωρείτε πως σας αντιπροσωπεύουν και στη συνέχεια το θέμα θα έρθει από μόνο του. Αν, για παράδειγμα, γνωριστήκατε σε κάποιο ταξίδι ή έχετε ταξιδέψει πολύ σαν ζευγάρι, τότε η λέξη και το θέμα «Ταξίδι» μάλλον σας ταιριάζει γάντι!

 

#3: Θέλουμε μία επίσημη δεξίωση? Ή κάτι πιο casual?

Το να ξέρετε πόσο επίσημη ή ανεπίσημη θα είναι η δεξίωση που θα κάνετε μετά τον γάμο σας, θα σας βοηθήσει πολύ με το θέμα σας. Μπορεί να θέλετε ένα επίσημο δείπνο. Ή μήπως ένα οικογενειακό γεύμα? Ενσωματώστε το θέμα σας κατάλληλα. Οι ιδέες θα αρχίσουν να έρχονται γρήγορα.

 

#4: Ποια μέρη μας έχουν σημαδέψει σαν ζευγάρι?

Το γενικό θέμα του ταξιδιού που αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένο, αν σκεφτείτε κάποια πόλη ή κάποιο μέρος το οποίο ουσιαστικά άλλαξε τη σχέση σας και σας οδήγησε στη μεγάλη μέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν θέμα την πόλη του Παρισιού για παράδειγμα, με τα πιο γνωστά μνημεία της πόλης να κοσμούν τον χώρο της δεξίωσής σας. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από τη διακόσμηση που κρύβει μια ιστορία πίσω της.

 

#5: Ποιο είναι το προσωπικό μας στιλ?

Πώς είναι το διαμέρισμά σας; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές? Η διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και τους δυο σας. (Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη διακόσμηση του σπιτιού σας.)

 

#6: Τι ατμόσφαιρα θέλουμε να δημιουργήσουμε για τους καλεσμένους μας?

Πώς θέλετε να νιώσουν οι καλεσμένοι σας όταν μπουν στο χώρο? Θέλετε να επικεντρωθούν σε κάτι συγκεκριμένο, όπως το φαγητό ή τη μουσική? Ανάλογα θα επιλέξετε και το θέμα σας.

 

#7: Ποια χρώματα μας αρέσουν περισσότερο?

Όταν ψάχνετε φωτογραφίες για τη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης στο Instagram ή το Pinterest, ποιες εικόνες σας «τραβάνε» περισσότερο; Αποθηκεύστε όσες σας αρέσουν και βρείτε το κοινό στοιχείο που υπάρχει σε όλες.

 

#8: Ποιους θα προσκαλέσουμε?

Στη δεξίωσή σας θα είναι καλεσμένοι μόνο όσοι ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον, μόνο οι στενοί σας φίλοι ή ένα καλό mix και των δύο? Σκεφτείτε το θέμα σας ανάλογα με το αν οι καλεσμένοι σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή, αντίθετα, αν είναι πιο νέοι.

 

#9: Τι δραστηριότητες απολαμβάνουμε μαζί?

Σας αρέσει η φωτογραφία, ο χορός, οι ταινίες? Όλες οι δραστηριότητες που απολαμβάνετε μαζί μπορούν εύκολα να γίνουν έμπνευση για το θέμα σας.

 

#10: Πώς θα νιώθουμε με αυτό το θέμα σε 10 χρόνια? Σε 20? Σε 50?

Αυτή η ανάμνηση θα μείνει χαραγμένη στις ζωές σας για πάντα. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να βρείτε ένα θέμα που θα σας αντιπροσωπεύει τώρα και για πάντα. Καλύτερα να μην πάτε με την μόδα, γιατί σε λίγα χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα και τελικά να μην νιώθετε τόσο ωραία με το θέμα που επιλέξατε για τη μεγάλη σας μέρα.


by Βάσια Καττή