8 Πράγματα για τα οποία πρέπει να ενημερώσετε τον χώρο της δεξίωσης


Υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί με συμβουλές για το πώς θα βρείτε τον «τέλειο» χώρο δεξίωσης και τι πρέπει να ρωτήσετε κατά την πρώτη σας επίσκεψη εκεί, όμως ποιος οδηγός λέει για τι πρέπει να ενημερώσετε τον χώρο ενόψει της μεγάλης μέρας; Λοιπόν, η καλή επικοινωνία με τους υπεύθυνους του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης είναι το «κλειδί» για να διασφαλίσετε ότι η δεξίωση θα κυλίσει ομαλά. Εδώ, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

#1 Ο αριθμός των καλεσμένων

Είτε θέλετε να κάνετε έναν πιο οικείο γάμο με καλεσμένους μόνο τους πολύ στενούς σας φίλους και συγγενείς, είτε θέλετε έναν μεγάλο γάμο με 200+ καλεσμένους, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το χώρο σας για τον αριθμό των ανθρώπων που θα βρεθούν στη γαμήλια δεξίωση.

 

#2: Τα παιδάκια

Αν η λίστα των καλεσμένων σας περιλαμβάνει και παιδιά, είναι πάντα μια καλή ιδέα να ενημερώσετε τον χώρο της δεξίωσης. Υπάρχουν εστιατόρια ή και κτήματα που φροντίζουν να φέρνουν τους πελάτες τους σε επαφή με επαγγελματίες για την απασχόληση των μικρών μας φίλων.

 

Τραπέζι για παιδιά στη γαμήλια δεξίωση.

 

 

#3: Οι τετράποδοι φίλοι μας

Κάποιοι χώροι για γαμήλιες δεξιώσεις αρχίζουν πλέον να συνηθίζουν την ιδέα των κατοικίδιων στο γάμο. Και αν αγαπάτε πολύ τον μαλλιαρό σας φίλο, δεν υπάρχει λόγος να τον αποχωριστείτε σε μία τόσο σημαντική μέρα! Ωστόσο, καλό είναι να μην εμφανιστείτε με το κουτάβι σας στην αγκαλιά χωρίς να έχετε ενημερώσει προηγουμένως τον χώρο που θα κλείσετε. Ενημερώστε τους από πριν και η μέρα θα κυλήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα.

 

#4: Ώρα άφιξης μετά την τελετή

Είτε κάνετε την τελετή σε ένα κοντινό δημαρχείο, είτε σε μια μακρινή εκκλησία, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει από πριν τον χώρο για την ώρα της άφιξης μετά το γάμο. Δεν θέλετε να αρχίσουν να φτάνουν οι καλεσμένοι σας και ο χώρος να είναι απροετοίμαστος!

 

#5: Οι καιρικές συνθήκες

Κάθε γαμήλια δεξίωση χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τρελών καιρικών συνθηκών, έτσι θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον χώρο που θα κλείσετε τι μπορείτε να κάνετε αν ξαφνικά πιάσει καταρρακτώδης βροχή, ή αν έχει ανυπόφορη ζέστη. Αν η γαμήλια δεξίωση γίνεται σε ανοιχτό χώρο, θα πρέπει να έχετε και μία εναλλακτική κλειστού χώρου. Για κάθε ενδεχόμενο.

 

 

Σκέπαστρο ανοικτού χώρου σε περίπτωση βροχής.

 

#6: Οι εκπλήξεις

Αν έχετε ετοιμάσει κάποιες εκπληξούλες για τους καλεσμένους σας, μην το κρύψετε από το χώρο της δεξίωσης. Ό,τι και αν είναι, καλό είναι να έχετε συνεννοηθεί από πριν με το χώρο, ώστε η προσεκτικά σχεδιασμένη έκπληξή σας να βγει όπως ακριβώς την είχατε φανταστεί!

 

#7: Καλεσμένοι με ειδικές ανάγκες

Είτε πρόκειται για άτομα με ειδικές διατροφικές απαιτήσεις, είτε για ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, μπορείτε να συζητήσετε με τους υπεύθυνους του χώρου από πριν, ώστε να προσαρμόσετε έγκαιρα τον χώρο για τη διευκόλυνση των καλεσμένων σας.

 

 

#8: Πράγματα που θέλετε να κρατήσετε

Σίγουρα θα αγαπήσετε τον χώρο αν καθαρίσει το μέρος μετά τη γαμήλια δεξίωση, ωστόσο αν υπάρχει κάτι που θέλετε να κρατήσετε, θα πρέπει να τους έχετε ενημερώσει. Μπορεί να είναι ένα μενού, τα διακοσμητικά κεράκια ή τα λουλούδια.

 

by Βάσια Καττή