Γαμήλια Δεξίωση: 4 κοινά προβλήματα διακόσμησης και η λύση τους


Βρήκατε έναν χώρο για τη γαμήλια δεξίωση που είναι το τέλειο μέγεθος, καλή τιμή και ελεύθερος για την ημερομηνία του γάμου… αλλά το χαλί είναι απαίσιο, η ταπετσαρία δεν ταιριάζει με τα χρώματα που έχετε επιλέξει και ο φωτισμός είναι λάθος; Μην ανησυχείτε! Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες λύσεις στις πιο κοινές προκλήσεις στη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης.

#1 Το πρόβλημα: «Το χαλί είναι απαίσιο»

Η λύση: Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, μπορείτε να πάρετε ένα νέο χαλί και να καλύψετε τελείως αυτό που έχει ήδη ο χώρος της δεξίωσης (και δεν σας αρέσει καθόλου). Δεν θέλετε να ξοδέψετε τόσα χρήματα; Κάντε τους καλεσμένους σας να κοιτούν ψηλά! Ο dj, τα τραπέζια, οι καρέκλες… ο χώρος θα γεμίσει και το πιο πιθανό είναι ότι το τελευταίο πράγμα που θα κοιτούν οι συγγενείς και οι φίλοι σας θα είναι το χαλί. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να στρέψετε την προσοχή τους σε άλλα σημεία μέσα στο δωμάτιο, όπως για παράδειγμα σε ένα πολύ εντυπωσιακό φωτιστικό.

 

 

 

#2 Το πρόβλημα: «Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, ενώ εγώ ήθελα μια πιο οικεία αίσθηση»

Η λύση: Αν και συνήθως ο έξτρα χώρος είναι μπόνους, αν θέλετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα, μπορεί να σας ενοχλεί ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο με ψηλό ταβάνι. Η λύση είναι απλή: Δημιουργήστε μικρότερους χώρους μέσα στον χώρο. Χρησιμοποιήστε έπιπλα και υφάσματα για να το καταφέρετε. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε σε ένα σημείο ένα τραπέζι με μία φωτογραφική μηχανή και να καλείτε τους καλεσμένους σας να φωτογραφηθούν για τη μεγάλη μέρα. Ή σε ένα άλλο σημείο μπορείτε να βάλετε διακοσμητικές ρουστίκ σκαλίτσες με φωτογραφίες που δείχνουν πώς ξεκίνησε η σχέση σας. Μικρά πράγματα που θα χωρίσουν έναν πολύ μεγάλο χώρο και θα τον κάνουν πιο ζεστό.

 

Διακόσμηση δεξίωσης γάμου

 

#3 Το πρόβλημα: «Άσχημη ταπετσαρία στους τοίχους»

Η λύση: Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα και πάλι όμως μπορείτε να μετατοπίσετε την προσοχή των καλεσμένων σας. Μπορείτε, δηλαδή, να επιλέξετε φωτισμό που καλύπτει -όσο το δυνατόν περισσότερο- το σχέδιο στους τοίχους. Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει έναν χώρο και να κάνει ακόμη και μία παλιά και άσχημη ταπετσαρία να εξαφανιστεί μέσα σε μία μαλακή, πολύχρωμη λάμψη.

 

 

Διακοσμήστε την αίθουσα δεξιώσεων

 

#4 Το πρόβλημα: «Τα χρώματα του χώρου δεν ταιριάζουν με αυτά του γάμου»

Η λύση: Αντί να αρχίσετε να πολεμάτε από την πρώτη στιγμή τα χρώματα του χώρου, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα συνδυάσετε με πολύ μικρές λεπτομέρειες στη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης. Αν, για παράδειγμα, το χαλί είναι πράσινο και αυτό δεν είναι ανάμεσα στα χρώματα που έχετε επιλέξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινες χαρτοπετσέτες και τίποτα παραπάνω. Δώστε έμφαση στα χρώματα που έχετε επιλέξει εσείς και «κρύψτε» τα χρώματα του χώρου στις λεπτομέρειες. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε έναν φαινομενικά δύσκολο χώρο να έχει χρωματική αρμονία, χωρίς να προσπαθείτε μονίμως να αλλάξετε ή να κρύψετε κάτι.

 

Προσαρμόστε τα χρώματα της δεξίωσης

 

Εσείς, βρήκατε τον ιδανικό χώρο δεξίωσης; Τι προβλήματα αντιμετωπίσατε;

 

by Βάσια Καττή