Γαμήλιες γευστικές απολαύσεις


Όλα του γάμου δύσκολα και η δεξίωση δυσκολότερη! Δυσκολότερη γιατί καλούμαστε να σκεφτούμε κάθε γαστρονομική και ψυχαγωγική εναλλακτική που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Ποιο γαστρονομικό στυλ θα έχει το cateringπου θα επιλέξουμε λοιπόν;

Μετά από μία τόσο κουραστική μέρα, τόσο για τους νεόνυμφους όσο και για τους καλεσμένους, απαιτείται ένα καλό γεύμα. Το καλό όμως είναι σχετικό. Κάποιοι μπορεί να αρκούνται σε μία ποικιλία τριών σαλατών (χωριάτικη, αγγουροντομάτα, ρόκα), μερικών κρεατικών (μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι), και κάποιων ορεκτικών. Δεν το κρίνουμε! Είναι στην επιλογή του καθενός. Ωστόσο, λογικά σκεπτόμενοι, μετά από τόσο προβληματισμό για την επιλογή του πιο ιδιαίτερου νυφικού, εντυπωσιακού χτενίσματος και λαμπερού μακιγιάζ, που να ταιριάζει με το ντύσιμο του γαμπρού, θα καταλήξουμε σε κάτι απλό και συνηθισμένο για το γεύμα; Σημειωτέον, όλοι περιμένουν αυτό μετά την τελετή!

Η σημερινή πρόταση για τη γαμήλια δεξίωση είναι gourmetεπιλογές που να συνδυάζουν την μεσογειακή κουζίνα με τον εντυπωσιακό στολισμό των πιάτων σε πολλές μικρές δόσεις. Πιο συγκεκριμένα, για να υπολογίσουμε και τα διαφορετικά γούστα των καλεσμένων μας, θα ήταν προτιμότερο να δώσουμε πολλές επιλογές ορεκτικών που από τη μία μειώνουν την αίσθηση της πείνας και από την άλλη ανοίγουν την περιέργεια για το κυρίως πιάτο. Για παράδειγμα, στο κάθε τραπέζι να υπάρχουν τρείς διαφορετικές σαλάτες, μία ζυμαρικών, μία με ρόκα-μαρούλι-σολομό-χαβιάρι και ντρέσινγκμπαλσάμικο και μία παραδοσιακή με ντάκο-παρθένο ελαιόλαδο-άγρια ρίγανη-ντομάτα.

ποικιλία από ορεκτικά για την γαμήλια δεξίωση

Έπειτα, μία ποικιλία από συνοδευτικά επιτρέπει να δοκιμάσουμε πολλές διαφορετικές γεύσεις είτε σε ψάρι είτε σε κρέας. Έτσι πολλές μικρές επιλογές αφήνουν την εντύπωση της μεγάλης ευελιξίας γευστικών απολαύσεων και δυνατοτήτων, προσδίδοντας μία αριστοκρατική και μεγαλοπρεπή φινέτσα στο γεύμα μας. Επιπλέον, αγγίζουν όλες τις δυνατές γαστρονομικές ιδιοτροπίες και ιδιαιτερότητες των καλεσμένων μας.

Για κυρίως πιάτα, συνίσταται καθορισμός τριών με κρεατικά και τριών με ψάρι (ή αναλόγως την οικονομική δυνατότητα δύο και δύο) που πάλι θα έχουν ως στόχο την εξισορρόπηση μεσογειακής κουζίνας και gourmetεμφάνισης. Για παράδειγμα, φιλέτο σολομού με μπρόκολο, τοματίνια, πράσινα σπαράγγια, ρόκα και προσούτο. Αναλόγως, για το πιάτο με κρεατικά, χοιρινό μπριζολάκι, με δενδρολίβανο, πατάτα μπέιμπι φούρνου και ντρέσινγκ κόκκινου κρασιού. Φυσικά, η επιλογή των πιάτων είναι καθαρά της αρεσκείας του ζευγαριού λαμβάνοντας υπόψιν τα γούστα των καλεσμένων του. Γιατί σε περίπτωση που δεν είναι τόσο τολμηροί και ανοιχτοί σε ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς, τότε κρατάμε το μοτίβο της μεγάλης ποικιλίας σαλατών, ορεκτικών και κυρίως με πιο συμβατές γεύσεις (μελιτζανοσαλάτα, αγγουροντομάτα με κατίκι, τζατζίκι, τυροκαυτερή, κοτόπουλο κτλ).

 

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Η γαμήλια τούρτα είναι το όνειρο κάθε γλυκατζή και η μεγαλύτερη του επιθυμία μετά από ένα καλό γεύμα και πολύ χορό. Μία εναλλακτική και όχι τόσο συνηθισμένη πρόταση είναι να βγαίνει σε κάθε τραπέζι μία μικρή τούρτα ενός κιλού (ή και λιγότερου), που να έχει τη γεύση της τούρτα των νεόνυμφων και τα αρχικά των ονομάτων τους επάνω. Με αυτήν την επιλογή, παρέχουμε τη δυνατότητα στους καλεσμένους μας να απολαύσουν όση ποσότητα επιθυμεί ο καθένας σε γλυκό και επίσης ξεφεύγουμε από το κλασσικό μοτίβο της πολυεπίπεδης τούρτας που κοστίζει μία περιουσία!